Jagung Rebus
Nak mkn jagung yang rasanya manis dan lemak2??? Ikut cara merebus ni. Saya pun tak ingat petua ni siapa yang bagi...
Bahan:
2 tongkol jagung ( di potong 4)
1/2 kotak besar susu segar/low fat/full cream (sy guna susu dutch lady)
1/4 cawan susu pekat (boleh kurangkan)
1 sk rata garam
Caranya:
Bahan:
2 tongkol jagung ( di potong 4)
1/2 kotak besar susu segar/low fat/full cream (sy guna susu dutch lady)
1/4 cawan susu pekat (boleh kurangkan)
1 sk rata garam
Caranya:
- Tuang susu segar, susu pekat dalam periuk. Rasa kemanisannya.
- Masukkan jagung dan garam. Tutup periuk dan rebus.
- Biar lama sikit agar susu dapat meresap ke dalam jagung.
- Apabila nampak butir jagung dah agak mengembang, tutup api dan sedia utk dihidang.
Comments
Post a Comment