Puding Roti Sos Kastad
Bahan-Bahan:
10 keping roti putih
1 cawan susu cair
3biji telur - pukul hingga sebati
5 sudu besar gula
2 sudu besar butter
1 sudu besar tepung kastad
1/2 cawan air panas
1 sudu kecil esen vanilla
Caranya:
Cara Buat Sos Kastad.
10 keping roti putih
1 cawan susu cair
3biji telur - pukul hingga sebati
5 sudu besar gula
2 sudu besar butter
1 sudu besar tepung kastad
1/2 cawan air panas
1 sudu kecil esen vanilla
Caranya:
- Rendam roti dalam air panas hingga kembang.
- Kacau telur, gula, susu cair dan esen vanilla hingga sebati.
- Tuang bahan no. 2 ke dalam roti.
- Tuang campuran bahan tadi dalam loyang yang disapu dengan mentega.
- Letakkan ketulan kecil mentega atas roti.
- Bakar hingga masak. Lebih kurang 30 minit.
Cara Buat Sos Kastad.
- Satukan 1 sudu besar tepung kastad dengan 1 cawan susu cair dan 3 sudu besar gula dalam periuk.
- Masak hingga pekat dengan api sederhana.
- Tuang atas roti semasa menghidang.
Ready utk dibakar |
Puding siap di bakar |
Sos Kastad |
Comments
Post a Comment