Puding Roti Sos Kastad

Bahan-Bahan:
10 keping roti putih
1 cawan susu cair
3biji telur - pukul hingga sebati
5 sudu besar gula
2 sudu besar butter
1 sudu besar tepung kastad
1/2 cawan air panas
1 sudu kecil esen vanilla

Caranya:
  1. Rendam roti dalam air panas hingga kembang.
  2. Kacau telur, gula, susu cair dan esen vanilla hingga sebati.
  3. Tuang bahan no. 2 ke dalam roti.
  4. Tuang campuran bahan tadi dalam loyang yang disapu dengan mentega.
  5. Letakkan ketulan kecil mentega atas roti.
  6. Bakar hingga masak. Lebih kurang 30 minit.
Nota: Boleh juga masukkan buah-buahan campuran dalam adunan tadi.

Cara Buat Sos Kastad.
  1. Satukan 1 sudu besar tepung kastad dengan 1 cawan susu cair dan 3 sudu besar gula dalam periuk.
  2. Masak hingga pekat dengan api sederhana.
  3. Tuang atas roti semasa menghidang.
Ready utk dibakar
Puding siap di bakar
Sos Kastad






    Comments

    Popular Posts